1 af 1

Udlicitering i centrum ved kommunalvalg

Private skal ikke tjene penge på ældreplejen mener kommunisterne
tor 12. sep - 2013

Kommunisterne sætter udlicitering i Århus i centrum op til kommunalvalget i efteråret. Kommunistisk Fællesliste deler løbesedler ud imod udlicitering og inviterer til debat.

- Det er vigtig at vi rejser denne debat under valgkampen, siger jan Sylvest Andersen, der er spidskandidat i Århus for Kommunistisk Fællesliste.

Byrådet har taget hul på at privatisere ældreplejen ved at udlicitere områder på lokalcenter Bøgeskovhus i Viby.  Modellen bliver en såkaldt offentlig / Privat samarbejde hvor både kommunen og private skal drive ældrecenteret.

- Påskudet for at udbyde ældreplejen er at ældreområdet skal udvikles. Men fra andre kommunale områder som f.eks. skolerengøringen ved vi, at det der ”udvikles” er, lavere kvalitet, færre ansatte og endnu mere stressede ansatte, siger Jan Sylvest Andersen.

Plejen af vore ældre skal ikke være jagtmark for profitsøgende investorer. Aarhus Kommune skal selv tage ansvaret for kvaliteten af plejen og for ordentlige løn- og arbejdsforhold for de ansatte, mener kommunisterne.

Debatmødet om udliciteringen i Århus afholdes den 26. September i Cafe Oskar. Jan Sylvest Andersen deltager i debatten med tillidsrepræsentanter på det kommunale område plus repræsentanter fra Enhedslisten og SF.