FOTO: Tobias Stidsen
1 af 1

Stop den imperialistiske terror mod Syrien!

Udtalelse
man 16. apr - 2018

Kommunistisk Parti fordømmer på det kraftigste bombningen af Den Syriske Republik som blev gennemført af USA, Storbritanien og Frankrig, som svar på beskyldningerne om at Syrien skulle stå bag et formodet giftgasangreb i Douma en uges tid forinden. Denne åbenlyse agression er et klokkeklart brud på folkeretten!

Angrebet kom natten før en undersøgelsesdelegation fra Organisationen om Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) skulle ankomme til Syrien. Washington, London og Paris har tydeligvis ikke ønsket at der kom beviser på bordet, som kunne frikende den syriske regering. Lige så lidt som USA og Storbritanien ønskede at se beviser for at Irak havde masseødelæggelsesvåben inden angrebet på Irak blev indledt.

Denne åbenlyse krigsforbrydelse bakkes fuldt op af den danske statsminister Lars Løkke og allerede inden angrebet gav Socialdemokraternes udenrigsordfører Nick Hækkerup sin støtte til et angreb på Syrien. Selvom Danmark ikke deltog direkte i angrebet, så har danske politikere givet sin indirekte støtte gennem Danmarks deltagelse i “Syriens venner” og ved opstillingen af en radar i Irak, som kan anvendes ved angreb på Syrien.

Angrebet er også et forsøg på at påvirke de igangværende fredsforhandlinger i Rusland imellem den syriske regering og syriske opposition. Vesten forsøger at bombe sig til en plads ved forhandlingsbordet, men syriske folk har brug for det modsatte. Det krigsplagede syriske folk har brug for fred og hjælp til at genopbygge deres land – de har brug for fred fra de imperialistiske lande og deres bomber.

Kommunistisk Parti opfordrer til solidaritet med Syrien og dets folk, som nu igennem syv år har været udsat for USA-imperialismens og dets allieredes agression. Vi støtter deres modstandskamp for suverænitet, uafhængighed og territorial integritet samt retten til selv at bestemme deres fremtid uden udefrakommende indblanding!