1 af 1

Socialdemokratisk fejlskud

Kommentar
ons 25. mar - 2015

Socialdemokraterne skød i weekenden en storstilet kampagne igang. Kommer du til Danmark, skal du arbejde, lyder budskabet fra plakater og annoncer. Kampagnen ligger i direkte forlængelse af regeringens integrationsudspil.

Men der er mindst to vægtige grunde til, at denne kampagne ikke vil virke efter hensigten og vinde de titusinder af vælgere tilbage, som Socialdemokraterne har tabt, ikke mindst til Dansk Folkeparti.

For det første viser flere vælgerundersøgelser, at hovedårsagen til vælgerskredet fra Socialdemokraterne er, at folk mener, at partiet har svigtet velfærdspolitikken. Undersøgelserne viser ligeledes, at de socialdemokratiske kernevælgere, som ser indvandring som en trussel, kun i mindre omfang har flyttes deres støtte til  Dansk Folkeparti.

Helle Thorning-Schmidt og hendes ministerkolleger har så at sige skræmt deres egne vælgere væk og sendt dem i armene på Dansk Folkeparti.

Det er således den manglende varige løsning på dagpengespørgsmålet, de mange nedskæringer på den kollektive velfærd, massefyringerne i den offentlige sektor og skattelettelserne til de økonomisk bedst stillede, som er Socialdemokraternes virkelige problem.

Læg hertil partitoppens ukritiske opslutning bag EU. Helle Thorning-Schmidt og hendes ministerkolleger har så at sige skræmt deres egne vælgere væk og sendt dem i armene på Dansk Folkeparti. 

For det andet forventer Socialdemokraterne, at 30.000 flygtninge skal beskæftiges i kommunerne. Det er generelt ikke regulære arbejdspladser til overenskomstmæssig betaling, men alt andet - fra såkaldte nyttejob til forskellige midlertidige jobs til lav betaling. Det er job, der idag ofte varetages af ufaglærte danske arbejdere. De frygter nu at blive presset ud i arbejdsløshed. Denne frygt vil skabe den ideelle stemning for ny fremgang til Dansk Folkeparti.

Endelig skal vi også huske, at Danmark med sin støtte til USA's krige har et medansvar for, at millioner af mennesker er på flugt. Der har aldrig været flere flygtninge i verden, end der er idag. Statsministeren lukker øjnene og forsøger at sende dem videre til vores nabolande.