1 af 1

Mangfoldighed og modstand

I lyset af de seneste dages dramatiske begivenheder insisterer Kommunistisk Parti på mangfoldighed og respekt og opfordrer til kamp imod yderligere udbygning af terrorlovgivningen.
man 16. feb - 2015

Det store flertal af befolkningen i Danmark tager skarpt afstand fra terror og krig og er dybt berørt af de seneste dages begivenheder. Det  er også kommunisternes holdning. Vi insisterer på mangfoldighed og gensidig respekt.

Der er brug for et politisk kursskifte i Danmark, som forhindrer social udstødning og diskrimination.

Men der er stærke kræfter, der har en anden dagsorden. Terrorlovgivningen er allerede omfattende i Danmark og i resten af EU. Der er nye stramninger på vej allerede i denne uge. Terrorlovgivningen er allerede i dag den største trussel imod ytringsfriheden i vores lande.

Kravet om mere overvågning og mere politi er blevet rejst af mange. Men både mødet i Krudttønden og Synagogen i Krystalgade var overvåget af PET og beskyttet af bevæbnet politi. Det forhindrede ikke terrorangrebene. Mere overvågning og bedre bevæbning af politiet vil ikke løse noget som helst. Det trækker Danmark i en forkert retning.

SOCIAL UDSTØDELSE

Naturligvis skal de danske jøder leve i fred og uden frygt og terror. Det har repræsentanter for hele det politiske spekter gentaget i de sidste dage. Det store muslimske mindretal i Danmark har imidlertid samme ret, men mennesker med muslimsk baggrund bekymrer ingen sig om. Mange lægger dem for had, og ingen ministre kom disse store grupper i møde på trods af et indlysende behov.

På Nørrebro og Nordvest ligger de fattigste områder i Danmark. Arbejdsløsheden er stor. Levealderen er op til fire år lavere end i nabokvartererne. Meget store grupper af unge har ikke udsigt til hverken arbejde eller uddannelse. I skolerne her taler børnene både 10 og 15 forskellige sprog i samme klasse. Det er ikke her Helle Thornings, Mette Frederiksens eller Lars Løkkes børn går i skole. Her er den sociale udstødning skånselsløs, og der eksisterer det ideelle rekrutteringsunderlag for bander, religiøs fanatisme og vold.

AKTIVISTISK UDENRIGSPOLITIK

Skal vi dæmme op for denne udvikling, er der brug for et politisk kursskifte i Danmark, som på en og samme tid forhindrer social udstødning og forhindrer enhver diskrimination.

I dagens Danmark hyldes B-kunstnere, der trækkes fra ukendskab ind i rampelyset, fordi de misbruger ytringsfriheden til forhånelse blandt andet ved at tegne Muhammed som en hund. Det er benzin på bålet.

Den politiske atmosfære i Danmark er i høj grad påvirket af den kendsgerning, at Danmark i årevis har deltaget i en række blodige krige imod befolkningens ønsker, og har svigtet Palæstina. Krigene har påvirket hver en afkrog af det danske samfund og skadet Danmarks internationale omdømme. Derfor er der brug for et opgør med den såkaldt aktivistiske danske udenrigspolitik, som engagerer Danmark i imperialistiske røverkrige og statsterrorisme, ikke mindst i Mellemøsten.