1 af 1

KP udfordrer: Stjæl fra os, Villy!

Villy Søvndals udenrigsministerium truer med retslige skridt mod Kommunistisk Parti efter lanceringen af ny EU-kampagne.
tir 20. mar - 2012

Tag ved lære og stjæl fra vores hjemmeside i stedet for at true med at lukke den!

Sådan lyder opfordringen fra Kommunistisk Parti til udenrigsminister Villy Søvndal, efter at ministeriet har bedt partiet lukke kampagnesiden eumodstand2012.dk.

LÆS ARTIKEL: "Kommunister stjæler EU-logo"

Siden, som skal synliggøre unionsmodstanden under det danske formandskab, er lavet som en kopi af EU-formandskabets officielle hjemmeside, eu2012.dk. Og det er faldet Udenrigsministeriet for brystet.

»Der skal være plads til både ja- og nej stemmerne. Men I gør i kampagnen uautoriseret brug af EU-formandskabets grafiske identitet og hjemmesidedesign.... Vi vil om nødvendigt tage retslige skridt for at sikre overholdelsen af reglerne«, skriver ministeriet i en mail til kampagneansvarlig Karina Rohr Sørensen.

SE HJEMMESIDEN HER

Men i stedet for at have travlt med at lukke siden, burde ministeren i stedet tage ved lære og stjæle lidt af indholdet – for eksempel om kravet om en folkeafstemning om EU’s finanspagt eller om de folkelige aktiviteter under formandskabet, siger Karina Rohr Sørensen.

– Det er første gang, at EU-formandskabets hjemmeside har skabt debat om andet end, at den er for dyr, så Villy Søvndal burde hilse debatten velkommen i stedet for at forsøge at lukke den, mener hun.

Karina Rohr Sørensen ægrer sig over, at Villy Søvndal ikke kan se spoof-sitet som en opkvalificering af debatten.

– Der er større EU-modstand i befolkningen end nogensinde før, men den fylder samtidig mindre i medierne end nogensinde. Derfor er det paradoksalt, når Udenrigsministeriet skriver, at det er vigtigt, at begge sider kommer til orde, og i samme mail beder os fjerne siden, siger hun.