1 af 1

Kommunister i aktion mod TTIP

Sammen med to elever fra Christianshavns Gymnasium gennemførte aktivister fra Kommunistisk Parti i dag en aktion mod handelsaftalen TTIP.
ons 2. nov - 2016

Det vakte opsigt blandt forbipasserende på Christianshavns Torv i eftermiddags, da de blev tilbudt kyllinger vasket i klorvand.

Det var Kommunistisk Parti Amager, der gennemførte en aktion mod handelsaftalen TTIP mellem EU og USA.

– Klorkyllinger og hormonbøffer i de danske butikker kan blive en af konsekvenserne af TTIP. Det er almindelige produkter i USA, og de amerikanske virksomheder ønsker at sælge disse varer i EU, siger Ulla Rosenvold, formand for Kommunistisk Parti Amager.

Kommunistisk Parti advarer om, at TTIP vil give de store multinationale selskaber direkte indflydelse på nye love, der kan indskrænke virksomhedernes indtjening.

Der vil også blive oprettet overnationale domstole, hvor multinationale selskaber kan sagsøge lande, der gennem for eksempel højere krav til fødevaresikkerhed eller miljø begrænser firmaernes profitmuligheder.

– TTIP er en trussel mod både demokrati, mennesker og miljø, siger Ulla Rosenvold.

Med på aktionen var to elever fra Christianshavns Gymnasium, der som led i Operation Dagsværk arbejdede en dag for Kommunistisk Parti.

– Kyllingerne var et godt blikfang, der gjorde folk interesserede, siger Sif Teildorf Olsen, den ene af de to dagsværkere. Samme oplevelse havde hendes klassekammerat, Ninna Bo Wagner, der fik mange gode snakker med folk.