FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Ikke ét ord om krig eller udplyndring

Kommentar
man 5. feb - 2018

I dag fremlagde Socialdemokratiet et udspil til en ny dansk asyl- og flygtningepolitik, som skal være en hjørnesten i partiets platform til det kommende folketingsvalg. I udspillet åbnes der op for, at Danmark igen skal modtage kvoteflygtninge, men ellers er det stramninger hele vejen rundt.

Man kan kun begrænse flygtningestrømmen ved at bekæmpe dens årsager, krig og udplyndring

Socialdemokratiet vil stoppe adgangen til at søge asyl i Danmark og igen forringe muligheden for familiesammenføring. Partiet foreslår, at Folketinget hvert år beslutter et loft for, hvor mange mennesker med ikke vestlig baggrund, der kan komme ind i Danmark. Desuden vil Socialdemokratiet sende flere afviste asylansøgere hjem og stoppe for bistand til lande, som nægter at modtage deres egne statsborgere.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og regeringspartierne har længe forsøgt at overtrumfe hinanden med nye forslag til stramning af asyl- og flygtningepolitikken. Nu forsøger Socialdemokratiet at overgå dem alle. Man forventer tydeligvis ikke at gennemføre stramningerne med partiets eget parlamentariske grundlag efter et valg, men sammen med højrefløjen i Folketinget. Et åbenlyst frieri til Dansk Folkeparti.

– Hvis man ikke vil det her, hvad vil man så, spurgte Mette Frederiksen retorisk på pressemødet, hvor udspillet blev præsenteret. Svaret ligger til højrebenet.

På pressemødet gik både Socialdemokrater og den fremmødte presse udenom den varme grød. Ingen stillede spørgsmålet om, hvorfor der i dag er en historisk stor flygtningestrøm i verden.

Det er krigene, som USA – med Danmarks hjælp – udkæmper i en vifte af lande, som har sendt millioner på flugt. Andre millioner flygter fra fattigdom og naturkatastrofer, som er skabt af imperialismens udplyndring.

Man kan kun begrænse flygtningestrømmen ved at bekæmpe dens årsager. Mette Frederiksen og Co. lukker øjnene. Man foreslår lukkede grænser og nye flygtningelejre i Mellemøsten og Nordafrika.

Man vil frede imperialismen og nægter at tage ansvar for den flygtningestrøm, man selv er med til at skabe, for at undgå at flygtninge og migranter kommer til Danmark. Føj!