FOTO: Tobias Stidsen
1 af 1

Fremmedfjendtlighed uden grænser

Kommentar
ons 29. aug - 2018

Forspillet til årets finanslovsforhandlinger er i gang. Dansk Folkeparti har meldt ud, at man kræver stramninger overfor flygtninge som modydelser i forbindelse med finanslovens vedtagelse. Partiet har præsenteret ni forslag til stramninger, som alle retter sig mod flygtninge med midlertidigt ophold i Danmark.

Vedtages forslagene, stoppes arbejdet for at integrere disse flygtninge i Danmark. I stedet fokuseres på at sende dem tilbage. For eksempel fjernes kommunernes forpligtelse til at sikre disse flygtninge en permanent bolig, og børnenes rettigheder forringes. 

Socialdemokratiet er klar til at gå hånd i hånd med Dansk Folkeparti i et opgør mod resterne af humanisme og medmenneskelig anstændighed.

Regeringen, DF og Socialdemokratiet har længe rivaliseret og samarbejdet om at gennemføre en stadig mere fremmedfjendtlig lovgivning. Der er allerede gennemført omkring 100 fremmedfjendtlige love. DF's nye forslag er blevet omfavnet af Socialdemokratiet, der er klar til at gå hånd i hånd med Dansk Folkeparti i et opgør med resterne af humanisme og medmenneskelig anstændighed overfor udsatte grupper i det danske samfund.

Udviklingen har åbnet sluserne for racisme og brutal umenneskelighed, ofte med afsæt fra medlemmer af Dansk Folkeparti. 

Steen Petersen fra Dansk Folkeparti, der var formand for Integrationsudvalget i Faxe kommune, anbefalede de spanske myndigheder at skyde flygtninge. Protester i kommunen endte med at koste ham formandskabet. Han har tidligere – uden konsekvenser – opfordret til, at der blev indsat krigsskibe for at sænke flygtningenes både på Middelhavet. Hans erklærede mål er at "redde Danmark og Europa fra islameriseringen". 

Peter Skaarup, som ofte har udtalt sig imod flygtninge, har senest taget skridt for at begrænse Asmaa Abdol-Hamids ytringsfrihed. Hun er muslim, medlem af Enhedslisten og ansat hos Fyens Politi. Nye Borgerlige vil helt fratage muslimers mulighed for dansk statsborgerskab. Ingen højere?

Denne uges eksempler er blot toppen af et gigantisk isbjerg af fremmedfjendtlighed og racisme, som næres af kapitalismens kulde og umenneskelighed.