FOTO: Tobias Stidsen
1 af 1

Det syriske folk betaler prisen

Kommentar
ons 28. feb - 2018

Krigen fortsætter i Syrien. På godt et år er styrkeforholdet markant forandret. Den syriske regering har sammen med sine allierede overtaget kontrollen med alle større byer.

Øst-Ghouta kontrolleres ikke af "syriske oprørere", men af en vifte af islamistiske terrorister.

USA har længe arbejdet for at flå Syrien i småstykker og vælte landets præsident og regering, som USA har gjort det i mange andre lande. Men USA's plan er slået fejl.

For første gang i nyere tid står USA på sidelinjen i en konflikt, som trækker sine tråde ud i hele regionen. Men freden ligger ikke lige om hjørnet. USA fastholder sin ulovlige besættelse af dele af Syrien og fortsætter med at bevæbne og støtte både åbenlyst terroristiske grupper og kurdiske styrker.

Også Israel, der i årtier har besat de syriske Golanhøjder, kæmper for at erobre større områder i Syrien. I det nordlige Syrien er det Tyrkiet, der med både landstyrker og fly blander sig i krigen i Afrin.

Den syriske hær er i offensiven, men den kæmper på flere fronter mod både fjendtlige hære og veludrustede terrorister. Den vil ikke kunne erobre kontrollen over hele landet i den nærmeste fremtid.

I de vestlige medier vises ikke billeder af de styrker, der i dag kontrollerer Østghouta. Medierne genfortæller løgnene fra slaget om Aleppo, det vil sige om den syriske regerings terrorbomber eller brug af gas mod civile.

Østghouta kontrolleres ikke af "syriske oprørere", men af en vifte af islamistiske terrorister. Som i Aleppo holder de befolkningen som et levende skjold. Nogle støttes af Saudi-Arabien, andre af USA. De fleste vil indføre et kalifat i Syrien. Den kendsgerning fortælles ikke i medierne, hverken i Danmark eller i resten af den vestlige verden.

Civilbefolkningen har betalt en forfærdelig pris, og uskyldige civile dør hver eneste dag. USA, Israel, Saudi-Arabien og Tyrkiet har mange modstridende interesser, men står forenet bag ønsket om at tage kontrollen over dele af Syrien og forhindre en politisk løsning.

Det syriske folk vil ikke kunne leve i fred, før terroristerne er nedkæmpet, og USA og dets allierede er fordrevet fra landet.