FOTO: Tobias Stidsen
1 af 1

Danmark modarbejder fred i Syrien

Kommentar
tor 4. okt - 2018

Den syriske hær og dens allierede er skridt for skridt ved at genvinde kontrollen over landet. Tusinder af terrorister er fordrevet eller nedkæmpet. USA, Saudi-Arabien, Israel og de andre lande, der har rustet terrorgrupperne til tænderne, har tabt krigen.

Store dele af Syrien ligger i ruiner. Mange byer er helt eller delvist ødelagt. I takt med at landet befries fra terrorgrupperne, er genopbygningen sat i gang. De første skoler, boliger og hospitaler er genopbygget. Den syriske regering opfordrer syrere, som er flygtet fra områder, hvor sikkerheden nu er genskabt, til at vende hjem og bidrage til genopbygningen.

1.500.000 flygtninge er nu rejst hjem, og hundredetusinder flere er på vej. 

USA og dets allierede har fra dag ét arbejdet for et regimeskifte i Syrien og ønsket at opsplitte landet i småstater, som kan manipuleres og bruges af USA. Israel, som har gennemført mere end 200 bombetogter imod den syriske hær og dens allierede, ønsker også et opsplittet Syrien, og at dets indlemmelse af de besatte Golan-højder bliver permanent i et stor-Israel.

Fordrivelsen af millioner af syrere har fra første færd været et af målene i imperialismens planer. I takt med at regeringshæren rykker frem, er flygtningene begyndt at vende hjem. Ifølge Rusland er ikke mindre end 1.500.000 flygtninge nu rejst hjem, og hundredetusinder flere er på vej. 

Absurd nok forsøger både EU og den danske regering at forhindre dette. Man tager 1001 skridt for at lukke EU for flygtninge og sende dem hjem. Det gælder blot ikke flygtninge fra Syrien. Man vil bruge flygtningene som afpresning mod Syrien og gøre en genopbygning så vanskelig som muligt.

Den danske regering har netop bevilget 355 millioner til de områder, hvor den syriske hær endnu ikke har genvundet kontrollen. Den vil blandt andet støtte De Hvide Hjelme, som er tæt forbundet med terroristerne. Regeringen vil først støtte en genopbygning af Syrien, efter præsident Bashar al-Assad er fjernet.

Man burde se realiteterne i øjnene og gøre som Østrig, der nu har meldt sig i rækken af lande, som bidrager til, at flygtninge, der ønsker det, kan vende hjem.